Nu weet ik wat die ‘klik’ is

Weet je nog dat er enkele maanden geleden zo’n ontzettend leuke Camarguemerrie te koop stond op onze site?
Wel, zij is naar Nederland gekomen en heeft daar een enthousiaste jongedame heel erg blij gemaakt. Hieronder stelt het kersverse koppel zich even aan je voor. Welkom Willy & Picardie!


Ik ben Willy en ik ben 21 jaar. Op de foto’s zie je mijn vijfjarige Camarguemerrie Picardie. Als stalgenootje van Miranda en Maggie (http://www.camargueclub.nl/maggie-vega/) maakte ik twee jaar geleden kennis met Vega. Zoals veel mensen had ik toen nog nooit van het ras gehoord. Nadat mijn eerste eigen pony eindigde in een grote teleurstelling en verkoop, wilde ik eigenlijk voorlopig geen pony meer. Ik had en heb bovendien nog een fantastische Schet, Sunny.

Echter, vorig jaar zomer belandde ik in Frankrijk, waar ik samen met mijn zusje een fantastische week heb gehad met de Camarguepaarden van Rolf en Heleen. In september hoorde ik van Miranda dat er een jonge Camarguemerrie te koop stond net over de grens met Belgie. Uit nieuwsgierigheid zijn we gaan kijken… het gevolg laat zich raden: een maand later kwam Picardie naar Nederland!

Picardie heb ik nu ruim twee maanden en ik ben elke dag super blij met haar. Ze is precies wat ik zocht in een paard: lief, gevoelig en werkwillig. We zijn in afwachting van het zadel eerst vooral bezig geweest met longeren en aan elkaar wennen. Nu het zadel binnen is, staan de lessen gepland en rijden we al wat rond in de bak, dat gaat super! We moeten allebei nog veel leren, maar we hebben een super-instructrice en natuurlijk Maggie & Miranda die ons ook regelmatig helpt.

De ´klik´ waar veel mensen het over hebben als ze over hun paard praten, begrijp ik nu helemaal!

Ik kan niet wachten tot het zomer is en de eerste buitenritjes gemaakt kunnen worden. Die hoop ik in de toekomst nog heel vaak met Picardie te mogen maken.

Groetjes Willy & Picardie