Nini: alleskunner pur sang

Een verslag van Betty de Ruiter over haar Camarguepaard Univers du Midi (beter bekend als Nini).

De Camargue: een alleskunner!


Nog maar een jaar geleden is de inmiddels bijna 6-jarige Nini beleerd om ook voor de wagen te lopen. Afgelopen weekend liep hij als volleerd menpaard op het Jubileumfeest van Vierhouten rond zonder een hoefje verkeerd te zetten, ondanks het lawaai, de muziek, de vlaggen, de hoge kinderstemmetjes en allerlei andere dingen waar de meeste paarden doorgaans niet vrolijk van worden.

Hij deed braaf zijn rondjes die door het bos en het dorp liepen en zelfs na een pittige galop (de jeugdige passagiers wilden graag hard en dat kan hij ook!) was hij daarna net zo rustig als ervoor.

Onder het zadel gedraagt hij zich niet anders. Hij werkt graag en niets is hem ooit teveel. Ons volgende doel is om Working Equitation (of TREC zoals de Fransen dat noemen) te gaan doen. Dat heeft alles met behendigheid te maken en daar zijn de Camargues immers voor gefokt: snel wenden, hard kunnen galopperen en daarna onder andere de kalmte hebben om vanaf hun rug een hek open en dicht te kunnen doen.

Ongetwijfeld gaat ons ook dat lukken, al moeten we daar nog wel even wat gymnastiekoefeningen voor gaan doen en zorgen dat we te zijner tijd galopwissels kunnen maken, anders komt er van het slalommen in galop niets terecht.

We houden jullie op de hoogte!
Betty & Nini