Horse Event 2016: YEAH!

Horse Event 201610 September 2016. Het Camarguepaard voor de allereerste keer op Horse Event. Het is warm. Het is druk. Veel paarden zijn onrustig. Niet onze Camargues, apetrots zijn we op ze: Vali en veulen Gabriella in de stand, de rust zelve. Carmela met Vinz en Sanne met Rominou, uiterst relaxed en twee van de weinige combinaties die daadwerkelijk plezier hebben. Verzameld, aan de lange teugel. Chapeau dames!

Wil je meer informatie over de fokkerij van Camarguepaarden? Klik hier: http://www.staldewalschot.nl/.

Wil je ook zo – verzameld met losse teugel – leren rijden? Kijk dan eens op: http://www.verzameldrijden.nl/.

Camarguepaard op Horse Event!

Op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 september 2016 zal het Camarguepaard voor de eerste keer te zien zijn op Horse Event. Carmela en Sanne rijden met hun Camargues Vinz en Rominou mee in het rassendefilé en zullen op zaterdag en zondag een demonstratie geven. Bernadet komt met Camarguemerrie Valencia en veulen Gabriella. Je vindt ze in stand 12 in de Fokkerijwereld. Uiteraard zullen ook Vali & veulen ook geshowd worden. Wij hebben er alvast veel zin in. Jij toch ook? Tot ziens op Horse Event!

Weer een Camargue in Nederland ontdekt!

Onlangs kregen we een berichtje via de website van Isabel Lancee, woonachtig in Oranje (Drenthe) en de trotse bezitter van een Camarguemerrie genaamd Neige (sneeuw). Neige kwam in 2001 in het Duitse Herzfeld ter wereld, vader Amadou, moeder Hélène. Isabel: “Neige is een slimme, maar ook een tikkeltje eigenwijze merrie. Een dame met pit die graag voor je werkt. We doen zowel aan dressuur als springen en dat vindt ze super. Ook tijdens bosritten kun je op haar bouwen; ze geeft je echt vertrouwen. Kortom een heel fijn paard dat er altijd voor je is.”

Leuk Isabel, en welkom bij de club van zeer tevreden Camargue-eigenaren!

Camagri 2016

Hét driedaagse evenement ter ere van het Camarguepaard vindt in 2016 plaats op 19, 20 en 21 februari. Same place: Mas de la Cure in Saintes Maries de la Mer.

Zin om te gaan? Als je een beetje zoekt ben je voor 300 tot 350 euro voorzien van een retourvlucht Amsterdam-Marseille, een huurauto en 4 nachten hotel met ontbijt (geen viersterren, mais bon). Mocht je gaan, laat het dan even weten! Spreken we ter plekke af om alle clubleden te ontmoeten en een keer een hapje te eten samen. Tot nu toe lijken er drie leden voornemens zijn af te reizen naar het zuiden. Gezellig!

Camargueweek in de Auvergne

Leven met paarden, inspiratie en verwondering! En zo stond daar ineens een bericht over een week met Camarguepaarden op onze Facebookpagina. Die bleek van Marie-Louise der Kinderen te zijn, van Terra Natura. Zij organiseert een intensieve week met de kudde Camarguepaarden van Rolf en Heleen Oosterveld (l’Hirondelle).

Marie-Louise: “In september 2015 organiseert Terra Natura een prachtig verdiepingsprogramma in de Auvergne met een bijzondere kudde Camarguepaarden. Het programma biedt een oase van rust waarbinnen je jouw contact met paarden op allerlei niveaus kunt verdiepen. Naast intensieve grondwerk sessies komen ook heerlijke buitenritten, Balance in Movement sessies, meditatie, muziek en dans aan bod. Met speciale ochtend-, middag- en avondprogramma’s creëren we een inspirerende omgeving waarbinnen je jezelf kunt ontwikkelen en ontplooien. Geniet van heerlijke bourgondische maaltijden, de rust van de natuur en laat je inspireren door nieuwe invalshoeken!”

Inhoud van de week

De ochtenden starten met Balance in Movement sessies om geest en lichaam in balans te brengen. Balance in Movement is een bewegingsmeditatie welke een sterke energiedoorstroming in je lichaam op gang brengt en je geest helder en stil maakt. Het bevordert je gezondheid en vitaliteit en het helpt je lichaam weer in balans te komen.

Naast deze sessies zijn de dagen gevuld met veel paardenwerk. Hierbij worden zowel het losse grondwerk als het rijden afgewisseld met buitenwandelingen, buitenritten, leuke nieuwe oefeningen en bijzondere meditatiesessies tussen de paarden. Je wordt ondergedompeld in een intensief samenzijn met de kudde. Op sommige avonden zijn er momenten van rust. Op andere avonden bieden we een programma met muziek en dans. Kortom; een volle, bijzondere en ervaringsgerichte week, waarin alle mogelijkheid geboden wordt om de Equilibre werkwijze breder in je leven te integreren.

Verblijf

Verblijf met de groep in 2 tot 3 huisjes van L’ Hirondelle. De huisjes bevinden zich in de natuur vlak bij de paardenweides. Er zijn enkele één persoonskamers beschikbaar en enkele twee persoonskamers. De huisjes beschikken over een Wi-Fi verbinding, een volledig ingerichte keuken, woonkamer, badkamer met douche, houtkachel, terras en tuin. Beddengoed en handdoeken dienen zelf meegenomen te worden.

Praktische informatie

Aankomst: op zaterdag 5 september ben je vanaf 16.00 uur welkom bij L’ Hirondelle met in de avond een gezamenlijk diner en een kennismaking.

Programma: van zondag t/m vrijdag alle dagen een intensief programma met de paarden. Op vrijdagavond afsluiting met een gezamenlijk feest.

Vertrek: op zaterdag 12 september na het gezamenlijk ontbijt.

aanmelden

Je kunt zowel zonder als met rijervaring deelnemen. Meer info bij Terra Natura via info@terra-natura.nl. Meteen inschrijven doe je hier: https://terra-natura.nl/programmas/expanded-awareness-auvergne

Onze trots op Duindigt

Begin juli vond op renbaan Duindigt de Dag van het Paard plaats. Voor het rassendefilé was Stal De Walschot gevraagd het Camarguepaard te komen presenteren. Helaas zag de Nederlandse fokker van Camarguepaarden geen kans om erbij aanwezig te zijn, dus polsten we binnen de club of er kandidaten waren. Drie enthousiaste Camarguebezitters meldden zich, waarvan het paard van Betty de Ruiter, Nini, rastypisch de beste vertegenwoordiging vormde.

En daar stond ‘ie dan, veilig naast zijn vertrouwelinge, ons prachtige ras te vertegenwoordigen op een snikhete dag begin juli op de renbaan. Danzij Betty’s input stak de commentator een degelijk verhaal af over het ras en noemde de fokkers in Nederland en Frankrijk. Wij zijn natuurlijk vooral trots op Betty, Nini en de aanmoedigende crew (Miranda, Maggie, Willy). Zonder jullie hadden we het Camarguepaard niet zo mooi kunnen neerzetten. Dank dames!

Jouw Camargue op Duindigt?

Camarguefokkerij Stal De Walschot is door renbaan Duindigt benaderd om met een Camarguepaard deel te nemen aan het rassendefilé. Dat is natuurlijk hartstikke gaaf én een uitgelezen kans om het Camarguepaard te promoten! Maar Bernadette kan onmogelijk weg die dag… Daarom wil ze ons de kans bieden een mooie Camargue op Duindigt te laten zien. Die kans mogen we natuurlijk niet laten liggen.

Wie zou het leuk vinden om daar zijn of haar Camargue aan het publiek te showen?
De Dag van het Paard wordt georganiseerd op 1 juli en het rassendefilé vindt plaats om 15.30 uur. Stuur je bericht naar Jessy op camargueclub@hotmail.nl. Ik geef je gegevens door aan Bernadette en zij legt het contact met Duindigt. Het spreekt voor zich dat het paard dat de beste indruk kan geven van het ras de voorkeur geniet.

Kijk op de flyer wat er allemaal te doen is die dag: Dag van het Paard DUINDIGT

Eerste veulen 2015 geboren

De lente moet in aantocht zijn! Onlangs is alweer het eerste veulen in de kuddes van Bernard Lepeix (Frankrijk, Auvergne) geboren. De jongeling is Figaro du Midi gedoopt. Vader: Tribun de Listel, moeder Manotte de Terjat.

Figaro is uiteraard te koop. Meer info? Neem contact op met Rolf en Heleen Oosterveld van l’Hirondelle: http://www.hirondelle.info/. Zij kunnen je van informatie voorzien en alles regelen. Boek er meteen een lekker weekje weg bij in één van de gezellige vakantiehuizen. In voor- en naseizoen  is er wellicht nog een plekje. Kun je meteen alle andere Camargues bij de fokker bekijken, er lopen er zo’n 60!

Nu weet ik wat die ‘klik’ is

Weet je nog dat er enkele maanden geleden zo’n ontzettend leuke Camarguemerrie te koop stond op onze site?
Wel, zij is naar Nederland gekomen en heeft daar een enthousiaste jongedame heel erg blij gemaakt. Hieronder stelt het kersverse koppel zich even aan je voor. Welkom Willy & Picardie!


Ik ben Willy en ik ben 21 jaar. Op de foto’s zie je mijn vijfjarige Camarguemerrie Picardie. Als stalgenootje van Miranda en Maggie (http://www.camargueclub.nl/maggie-vega/) maakte ik twee jaar geleden kennis met Vega. Zoals veel mensen had ik toen nog nooit van het ras gehoord. Nadat mijn eerste eigen pony eindigde in een grote teleurstelling en verkoop, wilde ik eigenlijk voorlopig geen pony meer. Ik had en heb bovendien nog een fantastische Schet, Sunny.

Echter, vorig jaar zomer belandde ik in Frankrijk, waar ik samen met mijn zusje een fantastische week heb gehad met de Camarguepaarden van Rolf en Heleen. In september hoorde ik van Miranda dat er een jonge Camarguemerrie te koop stond net over de grens met Belgie. Uit nieuwsgierigheid zijn we gaan kijken… het gevolg laat zich raden: een maand later kwam Picardie naar Nederland!

Picardie heb ik nu ruim twee maanden en ik ben elke dag super blij met haar. Ze is precies wat ik zocht in een paard: lief, gevoelig en werkwillig. We zijn in afwachting van het zadel eerst vooral bezig geweest met longeren en aan elkaar wennen. Nu het zadel binnen is, staan de lessen gepland en rijden we al wat rond in de bak, dat gaat super! We moeten allebei nog veel leren, maar we hebben een super-instructrice en natuurlijk Maggie & Miranda die ons ook regelmatig helpt.

De ´klik´ waar veel mensen het over hebben als ze over hun paard praten, begrijp ik nu helemaal!

Ik kan niet wachten tot het zomer is en de eerste buitenritjes gemaakt kunnen worden. Die hoop ik in de toekomst nog heel vaak met Picardie te mogen maken.

Groetjes Willy & Picardie