Fokkers

IN NEDERLAND


Ton en Bernadette runnen in Rijkevoort-de Walsert Stal de Walschot. Sinds november 2013 staat aldaar een Camargue dekhengst (Lambin du Roure) en twee rastypische Camargue fokmerries (Vali du Levant & Valencia du Midi). De dieren zijn speciaal bij elkaar gezocht om een goede basis te leggen voor de eerste Camarguefokkerij in Nederland.

Lambin, geboren in 1999, werd in 2002 goedgekeurd als dekhengst. Lambin is een stevig en correct gebouwd, voor het ras vrij grote (1.49m) hengst die uiterst koel in het hoofd is. En die eigenschappen vererft hij ook. Nuchtere veulens met een sterk beendergestel, een correcte bouw en een aangename schofthoogte.

Zowel Vali als Valencia hebben een vol papier en staan ingeschreven in het Camargue stamboek. Valencia du Midi is een stevige merrie: mooi rond en vierkant gebouwd. Ze heeft een veulen van de hengst Tribun de Listel. Vali du Midi is ranker/luxer gebouwd, meer een sporttype. Zij wordt gedekt door Lambin du Roure.

Uw merrie laten dekken door een goedgekeurde Camarguehengst? Een Camargueveulen kopen? Over al deze zaken neemt u contact op met Bernadet via: stalwalschot@gmail.com.

IN DUITSLAND

Camarguefokkerij Liberté in Duitsland: www.atelier-egert.de/camargue
Camarguefokkerij Rhedebrügge in Duitsland: www.camarguegestuet-rhedebruegge.de
Verkoop van Camarguepaarden (ook uit de Camargue zelf!): www.freizeitreiten-lohhof.de

IN FRANKRIJK


Beheers je de Franse taal, kijk dan eerst eens op de site van de Association des Eleveurs de Chevaux de Race Camargue. Op deze site vind je alle fokkers én een groot aantal te koop staande paarden.