Camargueweek in de Auvergne

Leven met paarden, inspiratie en verwondering! En zo stond daar ineens een bericht over een week met Camarguepaarden op onze Facebookpagina. Die bleek van Marie-Louise der Kinderen te zijn, van Terra Natura. Zij organiseert een intensieve week met de kudde Camarguepaarden van Rolf en Heleen Oosterveld (l’Hirondelle).

Marie-Louise: “In september 2015 organiseert Terra Natura een prachtig verdiepingsprogramma in de Auvergne met een bijzondere kudde Camarguepaarden. Het programma biedt een oase van rust waarbinnen je jouw contact met paarden op allerlei niveaus kunt verdiepen. Naast intensieve grondwerk sessies komen ook heerlijke buitenritten, Balance in Movement sessies, meditatie, muziek en dans aan bod. Met speciale ochtend-, middag- en avondprogramma’s creëren we een inspirerende omgeving waarbinnen je jezelf kunt ontwikkelen en ontplooien. Geniet van heerlijke bourgondische maaltijden, de rust van de natuur en laat je inspireren door nieuwe invalshoeken!”

Inhoud van de week

De ochtenden starten met Balance in Movement sessies om geest en lichaam in balans te brengen. Balance in Movement is een bewegingsmeditatie welke een sterke energiedoorstroming in je lichaam op gang brengt en je geest helder en stil maakt. Het bevordert je gezondheid en vitaliteit en het helpt je lichaam weer in balans te komen.

Naast deze sessies zijn de dagen gevuld met veel paardenwerk. Hierbij worden zowel het losse grondwerk als het rijden afgewisseld met buitenwandelingen, buitenritten, leuke nieuwe oefeningen en bijzondere meditatiesessies tussen de paarden. Je wordt ondergedompeld in een intensief samenzijn met de kudde. Op sommige avonden zijn er momenten van rust. Op andere avonden bieden we een programma met muziek en dans. Kortom; een volle, bijzondere en ervaringsgerichte week, waarin alle mogelijkheid geboden wordt om de Equilibre werkwijze breder in je leven te integreren.

Verblijf

Verblijf met de groep in 2 tot 3 huisjes van L’ Hirondelle. De huisjes bevinden zich in de natuur vlak bij de paardenweides. Er zijn enkele één persoonskamers beschikbaar en enkele twee persoonskamers. De huisjes beschikken over een Wi-Fi verbinding, een volledig ingerichte keuken, woonkamer, badkamer met douche, houtkachel, terras en tuin. Beddengoed en handdoeken dienen zelf meegenomen te worden.

Praktische informatie

Aankomst: op zaterdag 5 september ben je vanaf 16.00 uur welkom bij L’ Hirondelle met in de avond een gezamenlijk diner en een kennismaking.

Programma: van zondag t/m vrijdag alle dagen een intensief programma met de paarden. Op vrijdagavond afsluiting met een gezamenlijk feest.

Vertrek: op zaterdag 12 september na het gezamenlijk ontbijt.

aanmelden

Je kunt zowel zonder als met rijervaring deelnemen. Meer info bij Terra Natura via info@terra-natura.nl. Meteen inschrijven doe je hier: https://terra-natura.nl/programmas/expanded-awareness-auvergne